NOTIS

PERINGATAN!!!!

semua gambar kebanyakan ihsan dari Google, yang aku bahasakan sebagai pak cik gugle, kalau ada aku terambil dari private belog, selalu aku akan creditkan kepada mereka, kadang-kadang ada juga gambar itu dari simpanan aku sendiri.
so......

ambil apa yang korang nak dari blog ni, TAPI give n take la, dah ambil sila promote skit blog ni keyh?? kalau nak letak iklan kat sini sila tinggalkan link nanti aku promote. ingat!!! GIVE N TAKE bubye... selamat berblog~~~

Follow me I will follow U

Thursday, February 21, 2013

Review Drama Korea { Mary Me MAry! }









Ok..Jang Geun Suk lagi..hehe..sukkie oppa (nama gelaran oleh fans) ni muncul lagi dan kali ni berlakon dalam drama tv berjudul Mary Me Mary pulak. Jangan tak tahu, drama ni diterbitkan selepas drama TV Hot “He’s Beautiful”. Cerita ni adalah berdasarkan komik internet yang bertajuk "Maerineun Uibakjoong" dicipta oleh Won Su-Yeon dan selepas itu diterbitkan pula dalam bentuk komik.

         
Ok, ni dia heroinnya. Comel kan? Gadis ni nama sebenarnya Moon Geun-young. Dialah Mary (Wei Mae Ri). Hah, dah macam mane nak sebut tu, jangan salah sebut tau. Cara nak sebutnya macam ni “Wi Mary”. Kan senang, tak payah nak muncung-muncungkan sangat lah mulut tu. Hihihi. Ntah kenapa aku rasa nama Mary ni sesuai sangat dengan dia. Agaknya peminat kat lua sana pon panggil dia dengan nama Wi Mary kot?

  

Ini Kang Mu-Kyul. Tak perlu bagitau la namanya kan, rasanya semua dah tahu. Watak dia dalam cerita ni agak layu sikit, macam pemalas je. Tapi bila dah kenal Mary terus jadi macam pelindung Mary. Hurm, so sweet.
 

Ini dia Jung-In yang dilakonkan oleh Kim Jae-wook. Hensem jugak sebenarnya dia ni. Watak dia cool je dalam cerita ni. I like!.

 



 

Drama tv ni mengisahkan tentang seorang gadis comel yang bernama Wi Mary yang merupakan anak kepada seorang ahli perniagaan yang gagal. Wi Mary terpaksa melarikan diri kerana selalu dikejar dan dikelilingi pemiutang bapanya. Dengan secara tidak sengaja dia terjumpa seorang penyanyi indie Kang Mu-Kyul (Jang Geun Suk). Bapa Wi Mary iaitu Wi Dae-Han, diselamatkan dari penghutang oleh rakan lamanya Jung-Suk. Yang menjadikan Wi Mary jadi kelam kabut bila Wi Dae-Han bersetuju dengan permintaan Jung-Suk untuk menjodohkan Wi Mary dengan anaknya. Kerana tidak sanggup berkahwin dengan orang yang tidak dikenali, Wi Mary merayu kepada Mu-Kyul supaya menjadi suaminya. Semenjak bersama Mu-Kyul hati Wi Mary menjadi tidak tentu arah, dan dia merasa selamat bersama Mu-Kyul. Hurm, sweet sangat diorang berdua ni.

Malangnya
bapa Wi Mary memberi tempoh hanya selama 100 hari untuk bersama Mu-Kyul dan Jung-In (anak kepada Jung-Suk). Dan selepas tempoh itu Wi Mary terpaksa membuat pilihan dengan siapa dia akan berkahwin secara benar benarnya...  hhihihi... aku memang gile sukkie oppa.. lalalalla~~~~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...