NOTIS

PERINGATAN!!!!

semua gambar kebanyakan ihsan dari Google, yang aku bahasakan sebagai pak cik gugle, kalau ada aku terambil dari private belog, selalu aku akan creditkan kepada mereka, kadang-kadang ada juga gambar itu dari simpanan aku sendiri.
so......

ambil apa yang korang nak dari blog ni, TAPI give n take la, dah ambil sila promote skit blog ni keyh?? kalau nak letak iklan kat sini sila tinggalkan link nanti aku promote. ingat!!! GIVE N TAKE bubye... selamat berblog~~~

Follow me I will follow U

Saturday, January 12, 2013

Tunas { Hlovate }





Sinopsis belakang buku:
“Akak nak bunga apa? Sebut aje.” Lee pula yang menyambung. “Bunga ros? Bunga matahari? Bunga carnation? Bunga lili? Bunga raya?” Dia membilang dengan jari tangan. “Bunga bakawali? Bunga teratai? Bunga orkid? Bunga plastik? Bunga lawang? Bunga cengkih?” Budak bertujuh itu memandang Addin tak berkelip. 
“Tulip ada?” “Kenapa mesti akak mintak the only flower yang kita orang tak ada?” A-Cid berpaling ke belakang. 
“Benz, one red rose, full-bloom, with baby's breath in a bouquet, please. Wrap with white organza." Dia memetik jari. “Pink ribbon.” Benz memandang A-Cid dengan muka yang tak boleh dibaca. 
“The I-Love-You ensemble?" Keningnya terangkat sebelah. Addin jatuh rahang bawah. 
The-what??? “A-Cid! Akak memang tak main la benda-benda macam tu....” 
“I’m Panah Arjuna. I spread the love.” Selamba dia menuturkan dengan muka toya.
Masihkah anda ingat pada Benz dan Addin, dalam novel aA+bB?
Kini HLOVATE, mengundur beberapa tahun ke belakang, untuk menyingkap sebahagian persoalan, sebahagian rasa dan sebahagian kisah, tentang Addin & Benz serta Magnificent 7 suatu waktu dulu.



okey. pada yang dah baca Aa+bB sure tau kisah Addin kan? actually aku memang tak sangka Hlovate akan mengundur beberapa tahun kebelakang semata mata untuk menyingkap sejarah Addin dan Benz, dan paling mengejutkan magnificent 7. apa yang menarik dengan TUNAS? serius dia imbau kenangan masa zama aku sekolah dulu, walaupun aku dah lama tinggalkan zaman sekolah, membaca TUNAS, kadangkala membuatkan aku terfikir betapa seronok dan ruginya tidak menghargai zaman sekolah yang telah berlalu. apa-apa pun TUNAS ini mungkin boleh menjadi rujukan pada pelajar pelajar sekolah, tapi macam biasalah. saranan aku, yang baik tolong jadikan tauladan, dan yang buruk mesti dijadikan sempadan dan pengajaran. 
kalau dah tulisan Hlovate pasti ada rumus rumus yang membuatkan otak berfikir. tak sabar nak reveiw Rooftop Rants. yang tu lagi gempak, dan yang paling penting there something yang Hlovate nak sampaikan dalam penulisan dia. hurmmmm.. 
 


1 comment:

  1. cantik blog awak ... tak ada kurangnya ... insyaallah kita sama2 belajar buat blog ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...