NOTIS

PERINGATAN!!!!

semua gambar kebanyakan ihsan dari Google, yang aku bahasakan sebagai pak cik gugle, kalau ada aku terambil dari private belog, selalu aku akan creditkan kepada mereka, kadang-kadang ada juga gambar itu dari simpanan aku sendiri.
so......

ambil apa yang korang nak dari blog ni, TAPI give n take la, dah ambil sila promote skit blog ni keyh?? kalau nak letak iklan kat sini sila tinggalkan link nanti aku promote. ingat!!! GIVE N TAKE bubye... selamat berblog~~~

Follow me I will follow U

Thursday, January 3, 2013

Review Drama Korea Big


Cerita ni aku rasa pelik, tapi biasalah yang pelik ni la akan jadi hits, aku tak sure la ada ke kejadian macam ni. mungkin ada sebab zaman sekarang ni macam macam manusia buat dengan teknologi yang semakin canggih.




Kisahnya bila Da Ran ( Lee Min Jung ) yang bertunang  dengan Dr Seo Yoon Jae ( Gong Yoo ). Da ran bermula sebagai seorang Guru dan bertemu pelajar tukaran dari amerika bernama kang kyun joon ( Shin Won Ho ). hubungan mereka sangatlah dingin apabila satu ketika mereka terlibat dalam kemalangan yang merubah segalanya buat mereka bertiga. yoon jae, Da Ran dan Kang kyung Joon. disebabkan Yong jae yang ingin menyelamatkan KKJ yang jatuh ke sungai bersamanya, mereka telah bertukar badan di mana badan KKJ yang dimasuki Yong Jae koma, dan KKJ yang masuk ke badan YOng Jae meneruskan hidup bersama Da Ran. pening kan? tapi kalau di hayati betul2 korang akan tau betapa bijaknya skrip  mereka, dan pelakon ini sendiri..


 Lee Min Jung sangat menghayati watak sebagai Da Ran, bab dia menangis sebab sanga kehilangan Yong Jae memang meruntun kalbu la tengok.. giler sedih.. tapi lagi sedih sebab KKJ ni tak sempat nak ketengahkan bakat, sebab dia hanya tidur je sampai habis cerita, hahahhaha pape pun tabik la kat Gong Yoo yang pandai membawakan dua watak. watak dewasa dan kebudak budakan.. sweet sangat la..

 jangan konfius ya korang. Da Ran memang cintakan KKJ walaupun dia bersama jasad Doktor Yon Jae. apa kaitan KKJ dengan Yong Jae? serius aku terkejut dan tak sangka langsung hubungan mereka. memang tak disangka langsung okey...


last sekali, paling menyentuh perasaan apabila Jang Ma Ri ( Suzy ) yang memang sangat cintakan KKJ sanggup buat apa saja untuk sembuhkan KKJ dari Koma. dia jugalah yang banyak berusaha untuk membahagiakan KKJ walaupun pada dasarnya semua yang dia buat memang atas dasar cinta kepada lelaki itu. Suzy dalam cerita ini memang sangat comel..  sesuai la..


  kalau nak cakap pasal ending aku memang sangat tak puas hati, walaupun berakhir dengan happy ending, aku tak paham kenapa endingnya kabur... sangat kabur, atau lebih tepat lagi tak nampak apa-apa.. ada ke suruh kita bayangkan saja.. hahahah memang sakit hati jugak mulanya, tapi overall cerita dia ok la..





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...