NOTIS

PERINGATAN!!!!

semua gambar kebanyakan ihsan dari Google, yang aku bahasakan sebagai pak cik gugle, kalau ada aku terambil dari private belog, selalu aku akan creditkan kepada mereka, kadang-kadang ada juga gambar itu dari simpanan aku sendiri.
so......

ambil apa yang korang nak dari blog ni, TAPI give n take la, dah ambil sila promote skit blog ni keyh?? kalau nak letak iklan kat sini sila tinggalkan link nanti aku promote. ingat!!! GIVE N TAKE bubye... selamat berblog~~~

Follow me I will follow U

Thursday, January 3, 2013

Andai Itu Takdirnya { Siti Rosmizah }



novel ni dah lama...dan sangat dikenali dengan novel air mata...kisahnya sangat menyentuh jiwa sesiapa sahaja yang membacanya...apabila bercerita mengenai kisah kawin paksa inilah yang akan menarik minat pembaca yang teruja untuk mengetahui apa yang akan berlaku apabila sesebuah keluarga dibina berdasarkan paksaan...adakah mereka akan memperoleh kebahagiaan?????

disini aku cerita sedikit mengenai watak yang menghidupkan novel ini khas untuk tatapan korang....

watak utama Syed Adam Azril dan Aleya,mereka merupakan teman sekuliah semasa belajar di oversea...Aleya menaruh perasaan pada Syed Azril,namun tidak pernah meluahkan rasa itu...Aleya merupakan seorang yang berlatarbelakangkan keluarga yg sederhana,manakala Syed Azril merupakan anak seorang tokoh korporat yang sangat mementingkan darjat dan kedudukan,dia mempunyai wajah yang tampan seterusnya menjadi kegilaan ramai wanita...namun kerana sombong dan ego yang sangat tinggi telah memerangkap dirinya apabila dia ditangkap khalwat bersama Aleya yang selalu dipandang rendah olehnya...bermulanya derita dalam hidup Aleya apabila perkahwinan itu langsung tidak memberi sedikit kebahagiaan padanya...dia dipukul dan di hina oleh suaminya sendiri,Syed Azril....

sedikit petikan dari novel tersebut....

"Salahkah Leya mencari sedikit bahagia? Mengapa Leya tak pernah dapat merasainya? Hina sangatkah Leya sebab beribu dan berbapakan orang miskin? Memang Leya miskan tapi Leya juga jugak ada maruah diri." 

 bait-bait kata yang diutarakan penulis sangat  meruntun jiwa sesiapa yang membacanya...aku sangat kagum dengan watak Aleya yang sangat kuat dan tabah dalam mengharungi pelbagai dugaan yang datang dalam hidupnya...

eh apa pula kaitan gambar diatas dengan novel ni????haaaaaaaaa sesiapa yang belum tengok lagi cerita ni aku sarankan korang tengokla ye...sebabnya cerita ni 90% sama dengan novel kat atas tu....gandingan pelakon hebat Aqasha dan Siti Saleha yang melakonkan watak utama....^_^
p/s: sesiapa yang dah ketinggalan episod lepas jangan risau..korang boleh search kat http://www.tonton.com.my/...bagi adik-adik,kakak-kakak yang masih belum baca novel ni cepat-cepat baca @ tengok je drama Terlanjur Cinta kat tv9 slot Ratu setiap isnin-selasa pada pukul 8.30mlm....



2 comments:

  1. eh ye ke sama ngn novel.
    nk kena tgk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat 4 ke 5 episod yang tayang hari tu masih sama,cuma saya rasa. sara ali macam tak bape sesuai kot? hihihih... fizz fairuz pun bukan calon terbaik.. hahahhaha tapi jalan cerita masih sama... terbaikkk

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...