NOTIS

PERINGATAN!!!!

semua gambar kebanyakan ihsan dari Google, yang aku bahasakan sebagai pak cik gugle, kalau ada aku terambil dari private belog, selalu aku akan creditkan kepada mereka, kadang-kadang ada juga gambar itu dari simpanan aku sendiri.
so......

ambil apa yang korang nak dari blog ni, TAPI give n take la, dah ambil sila promote skit blog ni keyh?? kalau nak letak iklan kat sini sila tinggalkan link nanti aku promote. ingat!!! GIVE N TAKE bubye... selamat berblog~~~

Follow me I will follow U

Wednesday, December 12, 2012

Queen In-Hyun Man - Korean Drama Riview


 Mengisahkan Gim Bung Do pegawai kerajan zaman Dinasti Joseon yang menyokong pengembalian Ratu In-Hyun pada zamannya ke istana, di mana ia di halang oleh lady jang yang bencikan Ratu in-Hyun, namun satu kejadian aneh berlaku apabila dia sepatunya terbunuh dalam serangan apabila dia sepatutnya menyelamatkan sang Ratu, aneh lagi dia yang sepatutnya mati tapi, dia merentas masa 300 tahun ke hadapan dan berjumpa Choi Hee Jin, pelakon yang melakonkan watak semula Queen In-Hyun, dengan harapan watak ini bakal menaikkan namanya, banyak kejadian lucu dan tak masuk akal berlaku, tapi jalan ceritanya di garap penuh berkesan, sehinggakan aku rasa memang perkara ini betul betul berlaku.





 masa ini sepatutnya hee jin ada press conference tapi entah macam mana dia boleh terserempak dengan Bung Do yang sedang lari dari dikejar pejahat di era joseon.
 ini kali kedua dia bertembung membuatkan Gim Bung Do ( GBD ) merasakan ini merupakan takdirnya. tapi masih berkira kira mengapa kejadian aneh berlaku kepadanya.






 Gim Bung Do, pegawai kerajaan yang di hormati, dan sangat di kagumi oleh maharaja pada zaman Joseon.dia sangat bijak, mampu mengingati semua perkara dalam msa yang singkat.







Choi Hee Jin, pelakon yang mula meningkat naik, seorang yang periang, selamba, dan licik.










dalam drama ini kedua pelakon ni sangat la sesuai, sangat comel digandingkan bersama, sebenarnya ada banyak lagi gambar-gambar sweet lain, tapi malu la nak post kat sini, tapi watak dalam cerita ni memang akan buat kita melayang-layang saja. senyam senyum sendiri, ( aku la tu )


sanggup mati untuk bertemu kekasih hati, part ni memang tak tahan sedih, bila alat yang digunakan untuk kembali ke dunia Hee jin dah tak boleh di gunakan lagi, dua - dua memang merana masa tu. Ironinya, untuk ke dunia hadapan dia perlu mati terlebih dahulu. memang sadis.








 Part ni, He Jin memang sepatutnya hilang semua ingatan dia pasal Gim Bung Do, tapi disebabkan cintanya yang sangat lah mendalam, dia dapat ingat satu persatu kenangan dia dengan lelaki zaman joseon itu, alangkah hebatnya cinta mereka, satu persatu kejadian terimbas apabila dia akhirnya di minta membuat riview mengenai filem sejarah tersebut,

apabila semua orang yang pernah berjumpa Gim Bung Do memang menafikan kewujudannya tapi Hee Jin tetap percaya yang lelaki itu bukan dalam mimpinya, tapi memang realiti yang sebenarnya.


dia memang merasakan kehadiran Gim Bung Do, sama juga seperti lelaki itu yang pada zaman joseon sedang menunggu hukuman mati, dengan harapan wanita yang dicintai akan melupakannya buat selamanya.




Banyak sangat kejadian menarik dalam cerita ni, dan yang paling best sekali bila akhirnya hero dan heroennya memang betul betul bercinta di luar filemnya. tak caya sila baca sini


DOWNLOAD

QUEEN IN HYUN MAN at GoodDrama

QUEEN IN HYUN MAN at DramaFan

QUEEN IN HYUN at DramaCrazy



3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...